British Airways avbryter flyg till Sharm el-Sheikh till nyår

Publicerad 2015-11-24

Flygbolaget British Airways och EasyJet ställer in alla sina flygningar till och från Sharm el-Sheikh i Egypten fram till nyår, uppger Sky News.

Detta efter bombattentatet mot ett ryskt passagerarplan där 224 människor dödades.

British Airways har bestämt att avbryta alla flygningar till och från Sharm el-Sheikh fram till 14 januari. Även lågprisbolaget EasyJet avbryter sina flygningar fram till 6 januari.

Detta efter att flera länder, inklusive Storbritannien, har avrått turister från att åka till till den egyptiska turistorten, sedan det ryska passagerarplanet Airbus 321 kraschade och dödade 224 människor. Terrorgruppen IS har tagit på sig ansvaret för kraschen som ska ha orsakats av en bomb ombord.

"Situationen är utanför vår kontroll"

– Situationen är utanför vår kontroll och passagerarnas säkerhet är alltid vår högsta prioritet. Vi kommer att hålla alla flygningar som är planerade från den 16 januari under uppsikt. Trygghet och säkerhet för våra resenärer kommer alltid vara vår högsta prioritet i alla beslut vi tar, sa British Airways om beslutet.

Får tillbaka pengarna

Kunder som bokat biljetter under de inställda turerna kommer att bli fullt återbetalade eller erbjudas ombokning till annat datum.

Runt 20 000 resenärer uppskattas bli påverkade av beslutet. Lågprisbolaget Easyjet uppger att man har runt 20-25 flighter till Sharm el-Sheikh varje vecka. Dessa med avgångar från flygplatserna Gatwick, Stansted, Manchester och Luton.

Även flygbolagen Monarch, Thomson och Thomas Cook har ställt in sina flygningar till Sharm el-Sheikh fram till mitten av december.