"Inte lika infantila längre"

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2009-01-16

Förortsbarn. Suburban Kids With Biblical Names planerar att släppa två ep-skivor och ett album innan året är slut. Foto: Henrik Mårtensson

Förortskiden är tillbaka! Suburban Kids With Biblical Names släpper nytt material för första gången på tre år och förbereder stockholmarna på den kommande ep:n genom att spela sin glada tweepop på Debaser Medis.

Peter Gunnarson och Johan Hedberg är de bibliska pojkarna som gömmer sig bakom bandnamnet Suburban Kids With Biblical Names. De kommer från förorten Haninge och har tagit namnet som en hyllning till indiebandet Silver Jews och deras låt ”People”.

Kommer ni ihåg det hysteriskt medryckande ”ba ba ba”-ljudet i ”Rent a Wreck” - Suburban Kids With Biblical Names hittills största hit? Det var fyra år sedan den kom och fick kids på indiedansgolv att hoppa loss som bara indiekids kan.

Nu är Peter och Johan äntligen på väg att släppa en ny ep. Planen är att duon sedan ska släppa ytterligare en ep innan sommaren och innan året är till ända utlovas ett nytt album.

Det har varit tyst om er de senaste åren. Vad har ni haft för er?

- Skivan släpptes ett år senare i i USA och har släppts flera gånger i England så vi har varit ute och spelat mycket. Sen har vi spelat in och haft andra projekt för oss också, säger Johan.

Nya ep:n, betitlad ”#4”, består av fyra låtar och kommer ut den 4 februari.

Fjärde gången gillt, vad innebär det?

- Det som är speciellt är att det är en låt på svenska med. Vi är fortfarande lekfulla, men på ett äldre sätt – inte lika infantila som tidigare. Vi putsar mer nu.

Äldre och mer putsade alltså, vad kan man förvänta sig av spelningen på Debaser Medis?

- Vi har ju väldigt många nya låtar nu, så vi kommer klart att testa några av dem, men det blir gamla favoriter också. Vi kommer att spela med ett band, tidigare har det ju mest varit jag och Peter. Det blir lite blandat, samplingar och elektroniskt som vi spelar till, inget vanligt liveband direkt...

Vad tycker du om Debaser Medis då?

- Vi har spelat där väldigt många gånger. Det är där man alltid hamnar. Lokalen är ju egentligen inte så rolig men det är ett uppstyrt ställe. Man kan känna sig lite instängd när det bara är ett rum, jag gillar när flera våningar är öppna. Av någon anledning hamnar man alltid där hur som helst. Det är bra att det är gratis innan tio också.

Skivbolaget Labrador startar den 30 januari en serie klubbkvällar där de bjuder in två band från bolaget. Först ut är Suburban Kids With Biblical Names och The Sounds of Broken Arrows.

Sofia Lundgren

Allt om Stockholm

2009-01-16

Konsertdags

Samspelta. Peter Gunnarson och Johan Hedberg snart på ep och Debaser Medis. Foto: Henrik Mårtensson