IS-svenskarna

”Gick inte att känna igen Skråmo”

Uppges ha varit i dåligt skick när han greps

Av: 

Josefin Silverberg

NYHETER

När IS-terroristen Michael Skråmo greps ska han knappt ha gått att känna igen.

– Han ska vara väldigt undernärd och haft dåligt med energi och kraft, säger Jesper Söder, som har kontakter med det kurdiska förband som grep IS-krigaren.

Under tisdagen kom uppgifter om att Michael Skråmo gripits av ett kurdiskt förband i Syrien.

Han befann sig i ett kluster av svenskar är han greps. Skråmo är norsk medborgare men har bott hela sitt liv i Sverige. I Göteborg har han missionerat sitt extrema budskap och har spelat in propagandafilmer från Syrien och har uppmanat till att begå terrorbrott i Sverige.

Enligt Jesper Söder, som tidigare stridit mot IS med kurdiska förband, var Skråmo utmärglad när han greps.

– Det gick inte att känna igen honom från hur han sett ut på bild. Han var i väldigt dåligt skick. Han ska vara väldigt undernärd och haft dåligt med energi och kraft, säger Söder i Aftonbladet Morgon.

”Informationen guld värd i terrorbekämpning”

Även flera av Skråmos barn uppges vara i dåligt skick. Enligt Jesper Söder är det troligt att han nu får mat och dryck så att han kan klara sig igenom förhör. Söder tror också att Skråmo kommer att kräva att ha sina barn nära sig.

– Han kommer få mat så att han orkar vara i förhör. Han är också mycket barnkär så det är troligt att man har hans barn nära honom så att han pratar. Hans information om terrorister som åkt från Norge och Sverige är guld värd när det kommer till terrorbekämpning, säger Söder.

Norge vill åtala Skråmo för terrorbrott

Norska motsvarigheten till Säpo, PST, har meddelat att de har för avsikt att åtala Skråmo för terrorbrott. Hur den processen kommer att se ut är ännu för tidigt att säga.

– Han är en norsk medborgare som vi har efterlyst internationellt för rekrytering och deltagande i IS, säger Trond Hugubakken, presstalesperson för PST till norska Verdens Gang.

ANNONS EXTERN LÄNK

Jämför lån med Advisa - låna pengar enkelt och sänk din ränta

Advisa

Publisert:

LÄS VIDARE

Baseh Hammo: ”Jag var IS-svenskens slav”

ÄMNEN I ARTIKELN

IS-svenskarna

Michael Skråmo

IS/Daesh (Islamiska staten)

Syrien

Terrorbrott

AB Voice