Adolfs pappa dök upp i rätten i nazistuniform

Publicerad 2013-06-05

Förlorade vårdnaden om sina barn

Heath Campbell gav sina barn namn med tydliga nazistiska kopplingar och förlorade vårdnaden. Nu har han dykt upp i familjerätten i full naziuniform och Hitler-mustasch.

– Jag ska berätta för rätten att jag älskar mina barn, sade han till NBC10.

Det var för tre år sedan som nynazisten Heath Campbell, 40, förlorade vårdnaden om sina tre barn som han givit namnen Adolf Hitler, JoceLynn Aryan Nation och Honzlynn Hinler.

I måndags uppträdde pappan i familjerätten i full naziuniform, för att hävda sin rätt att få umgänge med sin yngste son, Heinrich Hons Campbell.

Heath Campbell är ledare av den nynazistiska organisationen Hitler's Order och hade en kvinnlig medlem med sig till rätten, även hon klädd i naziuniform.

Rapporter om övergrepp

40-åringen och barnens mamma miste vårdnaden efter rapporter om övergrepp i hemmet. Föräldrarna själva hävdade att det i stället är barnens nazistiska namn som är orsaken till att de förlorade vårdnaden.

Paret blev kända redan 2008 då en lokal supermarket vägrade skriva Adolf Hitler Campbell på sonens födelsedagstårta. Föräldrarna sade då att de utsattes för diskriminering.

Familjen hamnade samtidigt i fokus för sociala myndigheter och 2009 omplacerades barnen i fosterhem och föräldrarna förlorade vårdnaden året efter.

Pappan menar att några övergrepp aldrig förekommit.

– Jag har aldrig misshandlat mina barn. Jag har bara gett dem namn, sade han till NBC10 utanför domstolsbyggnaden.

Har inte sett barnen på två år

Heath Campbell säger att han inte sett sina barn på två år och att de tre äldsta är bortadopterade till andra familjer. På frågan om huruvida han tror hans val att bära uniform i rätten skulle hjälpa honom svarade 40-åringen:

– Om de är bra domare och bra människor kommer de se till insidan, inte vad som syns på utsidan.

Vad rätten beslutat är ännu inte känt. Barnens mamma har själv frånsagt sig vårdnaden om sina barn.