Bröder sköts ihjäl – 67-åringen häktad

Publicerad 2015-10-17

67-åringen misstänks för dubbelmordet på två bröder utanför Helsingborg.

Nu har han häktats.

Han medger att han skjutit mot de unga männen – men ville bli frisläppt eftersom han hävdar nödvärn och nekar till brott.

Sent på onsdagskvällen hittades två bröder i 20-årsåldern döda utomhus vid en gård på en liten ort utanför Helsingborg. Strax därefter greps en 67-årig man vid platsen.

Nu har han häktats misstänkt för dådet.

Medger skott – nekar till brott

Förhandlingen inleddes klockan 13 i dag i polishuset i Helsingborg.

67-åringens försvarare har tidigare uppgett för Aftonbladet att mannen medger att han skjutit mot de två bröderna, men att han inte anser att han begått något brott.

– Han har gjort detta därför att han har befunnit sig under ett pågående angrepp, säger försvarsadvokaten Lars Kruse.

67-åringen ville därför släppas på fri fot och bestred häktningen när förhandlingen inleddes. Rätten gick dock på åklagarens linje. Efter en drygt två timmar lång förhandling meddelades att mannen häktas på sannolika skäl misstänkt för morden.

Allt pekar på att upprinnelsen till dubbelmordet är en fejd mellan de döda bröderna och 67-åringen. 

Ska ha trakasserats av bröderna

Åklagare Anna Broomé gick tidigt på torsdagen ut med att det finns en bakgrund med trakasserier mot den misstänkte 67-åringen. En boende på orten har berättat för Aftonbladet att mannen bland annat ska ha fått rutor i huset krossade. Bröderna ska också ha utretts av polis, men utredningen lades ner i brist på bevis. Däremot fick en av de unga männen ett kontaktförbud utfärdat mot 67-åringen eftersom det enligt den åklagaren har funnits risk för att den yngre mannen skulle begå brott mot, förfölja eller ”på annat sätt allvarligt trakassera” den äldre.

Bröderna ska på onsdagskvällen ha tagit sig till 67-åringens villa och enligt uppgifter till Aftonbladet ska det finnas fynd som tyder på att de var där i syfte att skada eller skrämma honom.

– De har kommit till hans hem med tillhyggen, den ena har haft kniv, den andra någon form av trubbigt tillhygge och de har krossat ett fönster på huset, säger Aftonbladets källa.

Sofia Roström Andersson

Följ ämnen i artikeln