Började skratta – när han såg Postnords ”knep”

Uppdaterad 2018-06-08 | Publicerad 2018-06-07

När Emil Johansson inte var hemma meddelade brevbäraren att han gömt paketet på ett säkert ställe så att ingen kunde hitta det. Därför började Emil skratta av synen när han kom hem.

30-årige Emil Johansson från Äspered i Borås kommun beställde kläder på internet. I tisdags när han var på jobbet kom leveransen via Postnord.

– Brevbäraren frågade om han kunde lägga det på trappen. Jag bor i ett ganska lugnt område så jag sa att han kunde göra det, det är ändå ingen som stjäl.

Som svar fick Emil att brevbäraren gömt paketet så att ingen skulle kunna se det. Därför drog Emil på smilbanden när han kom hem från jobbet på kvällen. Visst hade brevbäraren gömt paketet, men inte så bra.

– Jag tog ett trappsteg och skrattade till lite, jag såg direkt att dörrmattan låg konstigt och att paketet låg under. Jag tycker att det var ett ganska fyndigt gömställe.

”Ska ha en stor stjärna”

Han fotade gömman och la ut bilden i en stor Facebookgrupp. Bilden som spridits har roat hundratals personer.

– Jag fick nästan en chock på morgonen när så många hade gillat.

Emil är i alla fall glad att paketet kom fram.

– Det var tacksamt. Det blev inte stulet, det var ett bra gömställe. Han ska ha en stor stjärna som lämnade det.

Maria Ibsen är presstalesperson på Postnord. Enligt henne så kan brevbärare lämna paketet på liknande sätt.

– Det beror lite på hur avsändaren har valt att skicka posten. Det finns tjänster där man lämnar vid dörren. Om avsändaren dock sagt att paketet ska kvitteras så ska det kvitteras, direkt av brevbäraren eller hos ett ombud.

Följ ämnen i artikeln