Hemlöse mannen hånades efter videon: ’Döm mig inte’

Publicerad 2018-09-24

En video som visar hur hemlöse Anthony Torres rakar sig på pendeltåget spreds på nätet. Folk hånade honom – nu talar han ut.

– Mitt liv är helt kaos. Det är därför jag rakade mig på tåget, säger han till AP.

Videon som sprids spelades in på ett pendeltåg i New York, USA. Den visar en man som rakar skägget med hyvel och raklödder och har delats flitigt på sociala medier, rapporterar AP. Många hånade honom – men nu förklarar mannen i videon, 56-årige Anthony Torres, varför man ska vänta med att döma honom.

– Jag trodde aldrig att den skulle bli viral, att folk skulle skratta åt mig, säger han.

Anthony berättar att han bara försökte göra sig fräsch efter ett par nätter i ett härbärge för hemlösa. Den som filmade ska ha stött på honom i ett extra känsligt läge.

En tågbiljett hade bekostas av Anthony Torres bror och han hade inte tid att fixa till sig innan avgång. Han berättar att han ville se “presentabel” ut.

– Mitt liv är helt kaos. Det är därför jag rakade mig på tåget, säger Anthony Torres.

Hoppas på medkänsla

Brodern Thomas Torres, 57, berättar att syskonen växte upp under fattiga förhållanden i New Jersey och att Anthony flyttat runt för olika jobb. De senaste två åren har han dessutom haft två hjärnblödningar.

En rad olika faktorer har alltså lett till Anthonys hemlöshet – nu hoppas de att andra ska ha förståelse och inte håna honom.

– Folk kanske känner lite mer för honom när de vet vad han gått igenom, säger Thomas Torres.

Pengar skramlas

En insamling har dragits igång för att få Anthony Torres på fötter igen. Målet är att skramla ihop 15 000 amerikanska dollar, motsvarande drygt 130 000 kronor. Men redan nu, på mindre än ett dygn, är man bara några tusen kronor från målet.

Följ ämnen i artikeln