”Hjälper många att hålla sig på benen”

Publicerad 2016-11-15

Sluthalkat för pensionärerna i Norberg.

Pensionärerna i Norberg kommer att kunna gå stadigt i vinter.

Lions Club Norberg delar nämligen ut broddar till alla äldre – helt gratis.

– Det kommer att hjälpa många att hålla sig på benen, säger Thomas Karlsson, president på klubben.

Vintern kom tidigt i år och med det risken för att ramla på det hala underlaget. Men bor man i Norberg behöver man inte oroa sig för det. Där får alla pensionärer nämligen få ett par broddar helt gratis. Bakom initiativet står Lions Club Norberg.

– Varje år får vi avkastning från en fond som vi ska använda för att göra något gott till pensionärerna i kommunen, säger Thomas Karlsson.

Broddar högst upp på lustan

Efter att frågat olika äldreföreningar om vad de helst skulle vilja ha visade det sig att broddar stod högst upp på önskelistan.

– Då bestämde vi oss för att köpa in broddar till samtliga äldre, säger Thomas Karlsson.

Under två veckor kommer föreningen nu att dela ut 1 600 broddar till alla pensionärer över 65 år samt till alla sjukpensionärer pensionärer i kommunen.

– Det kommer att hjälpa många att hålla sig på benen i vinter, säger Thomas Karlsson.

Liten peng jämfört med rehabilitering

Fallolyckor är vanligt bland äldre och rehabilitering vid benbrott är väldigt dyrt.

– Att köpa in broddar till alla är en liten peng jämfört med vad rehabilitering kostar. Kostnaden för att köpa 1 600 broddar kommer inte ens upp i beloppet för vad det kostar med en persons rehabilitering, säger Thomas Karlsson.

Det är inte bara i Norberg som äldre får gratis broddar, utan många andra kommuner gör samma sak. Så ett tips inför vintern kan vara att kolla hur det ser ut i din kommun.