Hel resguide till Bali att ladda ner

Soldyrkare, partyfolk och yogautövare, nygifta och surfare. Bali, Indonesiens mytomspunna ö, lockar en mängd olika turister. Du hittar länkar för nedladdning av resguiden i botten av artikeln.

Paradisö, surf-Mecka, smekmånadsfavorit – det är några av de sinnebilder som Bali framkallar.

De senaste åren har antalet besökare ökat rejält och även under lågsäsong myllrar här av folk – vilket med tanke på den variation och prisnivå som ön erbjuder inte är så konstigt.

Flest turister lockar stränderna i söder. Kuta för unga backpackers, Seminyak för den som vill ha lite högre standard och Nusa Dua eller Sanur för familjerna. Lugn och ro finns på Amed, och Ubud lockar många yogafantaster. Ochh Gili-öarna med sina Thailands-vibbar har snabbt stigit i popularitet och blivit en svensk favorit.

Journalisten Lotta Zachrisson guidar till Bali - inte minst i naturen. För som hon skriver: "Man kan bada i heta källor, simma i vattenfall, titta på vilda delfiner eller vandra uppför vulkaner. Naturen är häpnadsväckande och så fort man får syn på de gröna risfälten glömmer man nästan den kaosartade trafiken som den ökade turismen har fört med sig".

Några av rubrikerna i reseguiden:

  Resa hit

  Ta sig runt

  Lugna stränder

  Surf- och partystränder

  Boende-tips

  Naturupplevelser

  Äta och dricka

  Nöje och shopping

  Gili-öarna

  Varningar

 Reseguiden till Bali består av 24 A5-sidor och publicerades i januari 2013.
Plus-kunder laddar förstås ner resguiden utan kostnad!

MER OM RESA