Följ med till trendiga matstaden Bilbao!

Uppdaterad 2014-04-25 | Publicerad 2014-04-24

Unikt tillfälle 4-8 oktober med Aftonbladet Resa och GoSlow Travel

Följ med oss på en livsnjutar-resa till Bilbao, den tidigare sotiga industristaden som förvandlats till en toppdesignad europeisk kulturstad.

Länk till GoSlow
travel

Byggt i glas och titan med en futuristisk fasad lockar Guggenheim-museet folk från hela världen.

Men det nya baskiska köket är nästan lika berömt som museet. Fina råvaror finns det gott om och kokkonstens fana hålls högt. Baskernas lokala tapas, så kallade pintxos, är ofta små ätbara mästerverk.

På vår resa får vi lära oss mer om dessa delikatesser och tillsammans lagar vi baskisk mat. Vi hinner också med en skön stadsrundtur på cykel och åker längs Biscayas kärva kust till den charmiga fiskebyn Getaria, där det väntar vinprovning.

Naturligtvis gör vi också som invånarna själva. Vi txikitear, det vill säga botaniserar bland de godaste tapasbarerna i Bilbao till ett glas txakoli-vin eller två.

Resan går den 4-8 oktober 2014.

Pris: 12500 kr i delat dubbelrum.

Obs! Begränsat antal platser.

BOKA Läs mer om resan & boka här