Svensk krog bland New Yorks hippaste

Uppdaterad 2011-03-09 | Publicerad 2002-12-27

Drivs i en gammal kinesisk bordell

Annika Sundvik, 36, driver krogen Good World Barn & Grill i New York.

Nu har den utsetts till en av New Yorks hippaste restauranger.

Hon har lagat mat sedan hon var nio år. De senaste fjorton åren har hon bott i New York.

För tre och ett halvt år sedan öppnade hon restaurangen tillsammans med sin make John Lavelle i en gammal kinesisk bordell som drevs under täcknamnet Good World Barber Shop.

Sill och lingon succé

Nu har restaurangen utsetts till en av New Yorks 100 bästa restauranger 2003. Det är tidningen Time Out som i sin krogguide 2003 granskat 2700 av stadens krogar, skriver Dagens Industri.

Redan från början var restaurangen som serverar köttbullar, sill och hemgjord glass med lingon en succé.

- Alla tyckte det var jätteballt. Och ingen hittade dit. Det var nog det största dragplåstret, säger Annika Sundvik till tidningen.

Öppnar konditori

I början var det tufft för Annika Sundvik att driva restaurangen. Antalet kunder varierade och kunde få vänta länge på maten. Idag har hon 22 anställda. Fem av dem är kockar.

Som nästa projekt ska hon driva en restaurang med konditori i stadsdelen Little Italy.

- Jag tror det kan bli en jättesuccé. Svenska raffinerade bakverk, där tyngdpunkten ligger på smaken och inte på mängden, säger hon.

Susanna Vidlund

Följ ämnen i artikeln