Tufft för topprankade i US Open

Uppdaterad 2016-09-05 | Publicerad 2016-09-04

Tennis. Både världstvåan Andy Murray och världstrean Stan Wawrinka gick vidare efter tuffa matcher i US Open-tennisen. Murray kämpade sig till en seger mot den italienske veteranen Paolo Lorenzi.

De två första omgångarna har gått smärtfritt för Wimbledonvinnaren Murray, men det blev desto kämpigare i tredje. Britten var tydligt frustrerad i matchens inledning och 34-årige Lorenzi, som blev den äldste förstagångsvinnaren i ATP-tennisen i Kitzbühel i juli, inväntade Murrays missar. I de första två seten gjorde han 47 fel.

"Ganska otålig"

Murray, guldmedaljör från OS i Rio, bytte därefter taktik och kunde till slut vinna med 7-6 (7/4), 5-7, 6-2, 6-3.

– Jag förväntade mig en tuff match, jag förväntade mig långa bollar. Jag är bara besviken över hur många fel jag gjorde, jag var ganska otålig vissa stunder, säger Murray i matchintervjun efteråt.

Schweizaren Stan Wawrinka tog sig vidare efter en långkörare mot britten Dan Evans, rankad 64, med 4-6, 6-3, 6-7 (6/8), 7-6 (10/8), 6-2.

– Det var en otrolig kamp. Jag är verkligen glad att jag tog mig genom den matchen. Han spelade väldigt bra, säger Wawrinka.

Höften störde

Evans, i fjol i maj så lågt rankad som 772:a, var nedslagen efter förlusten.

– Det var tungt och kommer att kännas så ett tag. Det var en besvikelse hur matchen utvecklade sig, säger han.

Wawrinka får nu möta Ilya Marchenko från Ukraina i nästa match. 68-seedade Marchenko segrade över australiern Nick Kyrgios, vars US Open-satsning slutade i tårar. En tidigare höftskada gav sig till känna och Kyrgios tvingades bryta.

– Min höft störde mig även de två första matcherna. Jag antar att det bara var en tidsfråga, säger den 21-årige australiern.

TT-Reuters-AFP

Följ ämnen i artikeln