WTA inte övertygat av Shuais uttalande: ”Står fast vid vårt krav”

TT-AFP

Publicerad 2021-12-20

Frågorna och vändorna kring den kinesiska tennisstjärnan Peng Shuai är många. Arkivbild.

Tennistouren WTA är fortsatt bekymrad över Peng Shuais hälsa och ställer sig fortsatt frågande till om den tidigare tennisstjärnan kan uttrycka fritt.

”Vi står fast vid vårt krav på en heltäckande, rättvis och transparent utredning, utan censur, av hennes anklagelse om sexuella övergrepp”, skriver WTA i ett uttalande till nyhetsbyrån AFP.

I helgen hävdade Peng Shuai i en videointervju att hon aldrig anklagat Kinas tidigare vice premiärminister Zhang Gaoli för sexuella övergrepp. Uttalandet kom efter det att hon i början av november framfört sådana anklagelser mot honom, då på sociala medier-plattformen Weibo.

Den senaste en och en halv månaden har frågorna kring den kinesiska tidigare världsettan i dubbels välbefinnande varit många sedan hon försvann efter anklagelserna via Weibo.

Peng har synts och gjort flera intervjuer under tiden men WTA har inte accepterat uttalandena som tillförlitliga. Tennistouren har också valt att ställa in alla sina planerade tävlingar i Kina och Hongkong på grund av oro kring Peng.

Följ ämnen i artikeln