Publicerad 2024-01-23

Chelsea stod för en helgjuten insats när de vände på underläget i returen av ligacupsemifinalen.

Londonlaget vann med 6–1 och är därmed klara för final.

– De har en helt annan inställning idag, skriver BBC:s expert Stewart Downing.

Chelsea förlorade något skrällartat den första semifinalen mot Championship-laget Middlesbrough med 1–0.

Därmed väntade en på förhand tuff uppgift i returmötet, när Londonlaget hade ett underläge att vända på.

Men speciellt tufft blev det inte.

Avgjort efter en halvlek

Efter en kvart hade Chelsea tagit ledningen i matchen, och därmed kvitterat i totalställningen, när Jonathan Howson rakade in den i eget mål.

Drygt tjugo minuter senare hade hemmalaget gjort både 2–0 och 3–0, och satt tämligen bekvämt i förarsätet på väg mot final.

Och om det var bekvämt redan då, så blev det än mer komfortabelt när Cole Palmer satte dit 4–0 för Chelsea redan i matchminut 42.

– Chelsea har en helt annan inställning idag. De visste vad som stod på spel, och har hela världen att motbevisa. De har spenderat enormt mycket pengar, och det börjar visa sig att de pengarna vara värda att investera, skriver den före detta Premier League-spelaren och numera BBC:s experten Stewart Downing.

Finalmotstånd dröjer

Den andra halvleken var något av en transportsträcka, och Chelsea vann dubbelmötet med totalt 6–2, efter att siffrorna runnit iväg mot slutet och landat på 6–1.

Därmed är Londonklubben klara för final i ligacupen.

Vilka man ställs emot där återstår att se. Under onsdagen spelas returmötet mellan Fulham och Liverpool, där Liverpool leder efter det första mötet med 2–1.