Arsenals galna vändning

Publicerad 2023-03-04

På väg mot chockförlust mot nästjumbon Bournemouth.

Då stod Arsenal för en galen vändning.

De gick från 0–2 till 3–2 efter ett segermål av Reiss Nelson – i den 98:e minuten.

Arsenal FC

Manchester City hade planenligt besegrat Newcastle med 2–0 tidigare under lördagen och därmed lagt över pressen på Arsenal.

Då fick publiken på Emirates Stadium en chock.

Matchen var bara nio sekunder (!) gammal när Philip Billing tryckte in 1–0 till Bournemouth.

Det var Premier League-erans näst snabbaste mål (Shane Long gjorde ett efter sju sekunder för Southampton år 2019).

Galen vändning

Som om inte det vore illa nog för Arsenal utökade sedan Marcos Senesi Bournemouths ledning till 2–0 i den 57:e minuten.

Men det sista ordet var inte sagt.

Thomas Partey och Ben White stod för varsitt mål fram till 2–2, och i den åttonde tilläggsminuten (!) klev inhopparen Reiss Nelson fram och avgjorde till 3–2.

Segern gör att Arsenal fortfarande toppar tabellen med fem poängs marginal ner till tvåan Manchester City.

Desto sämre gick det för den andra klubben från norra London, Tottenham, som förlorade borta mot Wolverhampton.

Den matchen slutade 1–0 till Wolves.