Chelsea skapade chans efter chans i derbyt mot Fulham.

Trots det krävdes det en straff för att säkra 1–0-segern.

– Vi förtjänade att vinna idag, säger Chelseas tränare Mauricio Pochettino.

Redan från start var det plattan i mattan från Chelsea, som gick ut i en rasande fart i derbyt mot Fulham.

Flera lägen skapades, och det var spel mot ett mål i stora delar av den första halvleken.

Men det var inte förrän i den fjärde tilläggsminuten av de första 45 som målet till slut kom.

Raheem Sterling blev nedriven i straffområdet, och domaren pekade snabbt på straffpunkten.

Cole Palmer var säker från elva meter, och satte dit sin femte straff för säsongen när han gav Chelsea ledningen med 1–0.

20-åringen anslöt till Chelsea i somras, och har varit en av deras främsta spelare sedan dess. Målet var hans nionde för säsongen.

– Han är bara 20 år gammal och gör sin första säsong med regelbunden speltid. Vi är oerhört nöjda med hur han presterar, säger Mauricio Pochettino till BBC.

Efterlängtad comeback

I den andra halvleken fortsatte Chelsea att trycka på, och det var närmare 2–0 än 1–1. Först hade Broja ett skott i stolpen, och lite senare hade även Conor Gallagher ett i ramen. Men halvleken förblev mållös, och Chelsea gick vinnande ur matchen med uddamålet.

– Det var en riktigt tuff match. Men allt som allt så förtjänade vi att vinna idag, vi var det bättre laget. Vi behövde verkligen de här tre poängen, säger Pochettino.

Istället var det stora utropstecknet för den andra halvleken en efterlängtad comeback.

Ytterbacken Ben Chilwell, som inte spelat sedan slutet av september, hoppade in med knappa kvarten kvar att spela. Väl på planen gjorde han dock inget större avtryck.

Nosar på Europaplats

I och med segern klättrar Chelsea upp på åttonde plats i tabellen, och är därmed på samma poäng som Brighton på sjundeplats.

Sjundeplatsen innebär spel i Conference League nästa säsong, och sjätte, där West Ham just nu ligger innebär spel i Europa League. Upp dit är det tre poäng för Chelsea.