Publicerad:
Uppdaterad:

Khaddi Sagnia nära nytt personbästa

Av: Anton Johansson

Publicerad:
Uppdaterad:
Khaddi Sagnia.
Foto: Thomas Johansson/TT
Khaddi Sagnia.

Inget nytt personbästa denna gång – men däremot ett nytt jättehopp.

Khaddi Sagnia hoppade 6,85 – sitt näst bästa resultat utomhus i karriären – och blev trea i Diamond League-tävlingen i Doha.

– Säsongen över och jag är verkligen jättestolt över mig själv, säger Sagnia i SVT.

Khaddi Sagnia, 26, fortsätter att visa superform.

I sista omgången i Zagreb förra veckan slog hon till med nytt personligt rekord när hon hoppade 6,92 i sista omgången och vann tävlingen.

I säsongsavslutningen i Doha nosade hon på nytt personbästa tidigt. Redan i andra omgången hoppade hon 6,85 och tog ledningen.

Svenskan hade segervittring och ledde hela vägen fram till den sjätte och sista omgången. Då slog ukrainskan Maryna Bekh-Romantjuk till med 6,91 och säkrade segern.

Trea – trots näst bäst

Sagnia fick inte alls till sitt sista försök, och hoppade 6,55 och blev trea.

– Absolut hade jag velat få ett bättre sista hopp. Men vet du vad, man kan inte få allt man önskar. Men jag fick i alla fall någonting, säger Sagnia i SVT.

”Ett lotteri”

Visserligen hade Sagnia det näst bästa hoppet i tävlingen med 6,85, men reglerna säger att det är det sista hoppet mellan de topp tre-placerade som gäller. Nigerianskan Ese Brume hoppade då 6,68 och blev tvåa.

– Det är ett lotteri helt seriöst. Men samtidigt får jag se det som att man måste kunna prestera på varje hopp i mästerskap. Jag får ta med mig det och komma tillbaka starkare, säger Sagnia.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Publicerad: