Här slår OS-guldmedaljören mot domaren – kastas ut

Publicerad 2022-02-23

Världstrean och OS-guldmedaljören Alexander Zverev, 24, har blivit utkastad från Acapulcos ATP-turnering.

Beskedet kommer efter att tysken slagit mot domarstolen efter en förlust i dubbelturneringen.

Tyske världstrean Alexander Zverev hade tagit sig till andra omgången i Acapulcos ATP-turnering efter en minnesvärd segermatch mot Jenson Brooksby. Matchen tog inte slut förrän 04,55 lokal tid på tisdagsmorgonen.

Men någon åttondelsfinal får han inte spela.

I stället är tysken utkastad från turneringen efter en skandal i nattens dubbelmatch mot finländaren Harri Heliövaara och britten Lloyd Glasspool. I par med Marcelo Melo förlorade tysken med 1–2 i set efter ett dramatiskt avgörande där tysken menade att han blivit bortdömd vid minst ett linjedomslut.

– För i helvete, titta var bollen studsar. Det är din jävla linje, din jävla idiot, skrek han och möttes av burop.

När matchen var över fortsatte det brinna i huvudet på tysken. Han tackade först motståndarna för matchen – för att sedan gå fram och tre gånger damma sitt racket i domarstolen precis under fötterna på domaren. Han återvände sedan och slog i stolen ytterligare en gång samtidigt som han skällde ut domaren ännu en gång.

Utreds för misshandel

”På grund av osportsligt uppträdande i slutet av sin dubbelmatch på tisdagskvällen har Alexander Zverev uteslutits från turneringen i Acapulco”, skriver ATP i ett pressmeddelande.

Alexander Zverev har under en längre period varit föremål för en än större skandal då ATP sedan tidigare utreder honom för upprepade fall av misshandel av hans ex-flickvän Olga Sjarypova.

Zverev nekar till de anklagelserna.

Ber om ursäkt för sitt beteende

Under onsdagen gick tennisstjärnan ut med en offentlig ursäkt.

”Det är svårt att sätta ord på hur mycket jag ångrar mitt beteende under och efter matchen. Jag har personligen bett om ursäkt till domaren och mitt utbrott mot honom var helt oacceptabelt. Jag skulle också vilja be om ursäkt till mina fans, turneringen och till sporten jag älskar”, skriver han på Instagram och fortsätter:

”Jag kommer ta de kommande dagarna till att reflektera över mitt beteende och hur jag kan säkerställa att det inte händer igen”.