Jonas Björkman ställer upp i Kings of tennis.

Jonas Björkman gör tävlingscomeback.

44-åringen är en av spelarna i nästa års Kings of tennis.

– Jag ska göra allt för att få höja bucklan, säger den förre världsfyran.

De tidigare upplagorna av Kings of tennis, som ingår i ATP Champions Tour, har vunnits av dubble mästaren John McEnroe, Pete Sampras, Stefan Edberg och Thomas Enqvist.

Var fyra i världen

2017 kan det vara dags för en ny svensk segrare. Jonas Björkman, som under karriären vann fyra singeltitlar, 54 i dubbel och nådde fjärdeplatsen på världsrankingen, debuterar då i turneringen.

– Det ska bli fantastiskt kul att få lira Kings of Tennis och jag ska göra allt jag kan för att få höja bucklan, säger Björkman, som gav upp proffskarriären 2008 och fungerar nu som tränare åt kroaten Marin Cilic.

Philippoussis till Stockholm

Men ”Bjösse” kommer inte att sakna namnkunnigt motstånd. Australiern Mark Philippoussis, som vann elva singeltitlar och tog sig final i både US Open och Wimbledon, kommer också till Stockholm Waterfront den 8–10 mars.

– Den här generationen av spelare kommer att bjuda på fantastiskt bra tennis, säger tävlingsledaren Per Hjertquist.