Finalrepris från US Open väntar i Paris

Publicerad 2018-06-05

Sloane Stephens jublar efter att ha besegrat ryskan Daria Kasatkina i två raka set i kvartsfinalen i Franska mästerskapen. I semifinalen väntar dito amerikanskan Madison Keys.

I september möttes de i US Open-finalen.

Nu ställs goda vännerna Sloane Stephens och Madison Keys mot varandra i semifinal i Franska mästerskapen i tennis.

Då, i US Open, vann Sloane Stephens den helamerikanska finalen med 6–3, 6–0 och tog sin hittills enda grand slam-titel. Madison Keys å sin sida har aldrig vunnit en grand slam, men har nu nått minst kvartsfinal i de tre senaste turneringarna. I Franska mästerskapen har hon än så länge inte förlorat något set.

– Ärligt talat, det (US Open) känns som att det var 12 år sedan, sade 23-åriga Keys efter att ha 2–0-besegrat kazakiskan Julia Putintseva (7–6, 6–4) i kvartsfinalen.

– Det känns helt annorlunda här.

En stund senare vann även 25-åriga Stephens med 2–0 i set (6–3, 6–1) mot ryskan Daria Kasatkina, som slog ut danska världstvåan Caroline Wozniacki i åttondelsfinal.

– Jag är verkligen förväntansfull inför att få möta min goda vän i semifinal, vi har redan mötts i US Open-finalen och det är verkligen bra för amerikansk tennis, sade Stephens.

Varken Stephens eller Keys hade tidigare nått semifinal på gruset i Paris. På den andra halvan gör tvåfaldiga Franska mästerskapen-segraren Maria Sjarapova upp med 2016 års vinnare Garbiñe Muguruza om den ena semifinalplatsen – världsettan Simona Halep och dubbla grand slam-mästaren Angelique Kerber om den andra.