Mason Holgate fick lämna planen redan efter 13 minuter.

Det när backen drog på sig säsongens snabbaste röda kort i Premier Leaguemötet mot Brighton.

Evertonlånet Mason Holgate kom i hög fart från sidan, slängde upp benet och foten som tog strax ovanför knät på insidan av låret på Brightons Kaoru Mitoma.

Holgate visades först ett gult kort, men efter VAR-granskning stod det klart att det handlade om det röda.

– Framför allt är det Holgates bedömning och beslutsfattande i de här situationerna som ska ifrågasättas, för det är inte första gången, säger Viaplaykollegan Johanna Frisk.

Svenske lagkamraten, Anel Ahmedhodžić, håller inte med.

– Om du frågar efter min åsikt är det inte ett rött kort. Jag vill inte säga mer, säger Sheffieldspelaren till Daily Mail.

Mason Holgate får syna det rökda kortet.

Blytung förlust

Efter Holgates uttåg var det inte mycket som stämde för bottenlaget Sheffield. Elva minuter efter det röda kortet låg hemmalaget under med 0–2. I slutet av halvleken fick Sheiffield också ett mål bortdömt efter VAR-granskning.

I den 85:e minuten hade Brightons ledning utökats till 5–0. Det efter bland annat ett självmål från Sheffield. Laget är fortsatt sist i Premier League med sina 13 poäng.