Nadal vann Franska öppna för 13:e gången

Publicerad:
Uppdaterad:

SPORTBLADET

Framför ungefär 1000 åskådare avgjordes drömfinalen i Franska öppna.

Rafael Nadal tog till slut segern i tre raka set, men Novak Djokovic såg till att han fick kämpa för det.

– Jag är utan ord, jättelycklig för allting, säger spanjoren på prisceremonin.

Foto: Christophe Ena / TT NYHETSBYRÅN

Världsettan och världstvåan i finalen i Franska öppna, tuffaste möjliga motstånd för båda spelarna.

Till slut gick Rafael Nadal vinnande ur matchen, med 3–0 (6–0, 6–2, 7–5) i set. Det är spanjorens 13:e seger i Franska öppna och även fjärde gången som han vinner turneringen utan att förlora ett enda set.

Men trots att han tog alla tre set kändes matchen stundvis väldigt jämn och Novak Djokovic såg till att han fick kämpa för segern.

Första set tog Nadal hem med 6–0. Trots att alla game var jämna och Djokovic hade gameboll i fyra av sex game, så var det spanjoren som hade övertaget som krävdes för att avgöra.

Gav honom en kamp

Men Novak Djokovic kom så småningom igång och gav Nadal en kamp. Framförallt i tredje set kändes det som att det kunde gå hur som helst och Djokovic var flera gånger nära att vända matchen. Men Nadal gjorde vad som krävdes och tog till slut hem setet med 7–5.

Det är en självklart besviken, men ödmjuk Djokovic som talade under prisceremonin.

– Det var en väldigt tuff match för mig idag, jag är inte nöjd med hur jag spelade men jag blev helt klart slagen av en bättre spelare, säger han i Eurosports sändning.

Tangerar Federers 20 titlar

En desto gladare Nadal passar även han på att hylla sin motståndare, och tackar flera gånger sin familj och sitt team.

– Jag är utan ord, jättelycklig för allting. Denna planen är den viktigaste för mig genom hela min tenniskarriär, säger han.

Det är Nadals 100:e seger på den omnämnda planen, Roland Garros, av 102 matcher spelade. De två förlusterna var mot Djokovic 2015 och mot Robin Söderling 2009, där svensken sedan förlorade mot Roger Federer i finalen. Dagens vinst ger Nadal sin 20:e grand slam-titel och därmed tangerar han Federers 20 titlar.

Dagens final var Djokovics första förlust för i år. Dock har han ytterligare en förlust på pappret, då han i början av september blev diskvalificerad efter att ha skjutit en boll på en linjedomares struphuvud.

Foto: Michel Euler / TT NYHETSBYRÅN
Publicerad:

LÄS VIDARE