Newcastles målvakt utvisad efter jättetabbe

Stod för blunder mot Liverpool i Premier League

Publicerad 2023-02-18

Newcastles målvakt, Nick Pope, blev utvisad efter drygt 20 minuter i förlusten mot Liverpool.

Målvakten fick rött kort efter att han tagit bollen med händerna utanför straffområdet.

Pope missar därmed Carabao Cup-finalen mot Manchester United nästa söndag.

Det var en händelserik första halvlek på St. James' Park i matchen mellan Newcastle och Liverpool.

I den tionde minuten fick Darwin Nunez bollen och efter ett riktigt klassmål var 0-1 Liverpool ett faktum.

Sju minuter senare var det dags igen. Denna gång genom Cody Gakpo som efter ett fint framspel av Salah enkelt kunde sätta dit 0-2 till Liverpool.

Ett totalt hjärnsläpp

Halvvägs in i första halvlek kom ett rejält bakslag för Newcastle.

Målvakten Nick Pope fick rött kort efter att han tagit bollen med händerna utanför straffområdet.

Det var efter en snabb omställning av Liverpool, med Mohamed Salah i spetsen, som den 30-åriga målvakten oförklarligt slängde sig efter bollen och fångade den med händerna, en bra bit utanför straffområdet.

Efter det röda kortet missar nu Pope Carabao Cup-finalen mot Manchester United nästa söndag.

Stjärnan ut skadad

Trots Liverpools övertag visade hemmalaget framfötterna i andra halvleken och skapade flera målchanser. Men gästerna var överlägsna och matchen slutade 0-2.

Liverpool på en tung smäll när Darwin Nunez klev av efter en timme, med en skadad axel. Oroande då laget ställs mot Real Madrid i Champions League-åttondelen på tisdag.

– De dåliga nyheterna är att det är någonting med Darwin, han gick av med axelproblem. Just nu vet jag inte hur det är, men han känner smärta. Förhoppningsvis är det inte värre än så, säger Jürgen Klopp via klubbens hemsida.

Alexander Isak fick spela från start för sitt Newcastle och hade flera skott på mål. Det ville sig dock inte för svensken och han blev utbytt efter dryga timmen.

I och med kvällens vinst klättrar Liverpool i tabellen och ligger nu åtta. Newcastle ligger kvar på en fjärdeplats.