Renegades skrällde: Är inte överraskad

Publicerad:

E-SPORT

Australiensiska CS:GO-laget Renegades är klara för semifinal på DreamHack Winter efter att ha besegrat Cloud9 och Gambit Gaming i Grupp B.
Det är lagets första topp 4-placering sedan de slutade på en tredjeplats under Gamescom förra året.
”Jag har aldrig varit så trött och jetlaggad när jag spelat förut, men jag är glad att vi tog oss igenom det.”, skriver Karlo ”USTILO” Pivac på Twitter.

Efter att Renegades slog igenom på CS:GO-scenen under namnet Vox Eminor har laget gått genom en rad spelarbyten. Resultaten har uteblivit, men laget har tagit en rad andraplatser i asiatiska turneringar.

”Är inte överraskad”

Nu ser det ut som att Renegades toppat formen lagom till DreamHack Winter i Jönköping. När gruppspelet inleddes på torsdagen tog de en imponerande skalp när de först besegrade ESL Pro League-mästarna Cloud9 med 16-14 på Dust2. Sedan knep de semifinalplatsen genom att avfärda Gambit Gaming med klara 16-8.
– Jag är inte överraskad av resultatet. Vi har alltid jämna matcher mot Cloud9 för vi tränar mot dem mycket och spelar mot dem i Nordamerika, och speciellt i BO1 kan det gå hur som helst, säger Yaman ”yam” Ergenekon till Fragbite efter segern mot C9.

Rejäl skräll i Grupp A

Grupp A bjöd på en rejäl skräll då Team Dignitas förlorade mot Team Kinguin i öppningsmatchen. Mirage-matchen avgjordes efter en dubbel övertid då Kinguin kunde utnyttja ett rejält misstag av Dignitas-spelarna och slå in matchpoängen efter ett en mot två-läge. Det betyder att Epicenter-vinnarna måste gå via losers bracket för att ta sig vidare i turneringen. Svenskhoppet GODSENT är redan klara för semifinal efter två raka vinster mot FlipSid3 och Kinguin.

Fredagens matcher startar klockan 12.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN