Sågade efter skrällen: Det finns inga ursäkter

Publicerad:
Uppdaterad:

E-SPORT

Team Dignitas utslagna från DreamHack Winter

På förhand var de helt uträknade, men FlipSid3 Tactics motbevisade tvivlarna och stod för en av årets stora skrällar i CS:GO-världen.

Efter 2-1 mot Epicenter-vinnarna Team Dignitas på DreamHack ställs de nu mot Kinguin i kampen om en semifinalplats.
– Vi har inte spelat bra senaste månaderna, men att vinna mot ett så stort lag är en boost för vårt självförtroende, säger kaptenen Andrey ”B1ad3” Gorodensky.

Team Dignitas resa till toppen av CS:GO-världen peakade när de vann Epicenter Moscow i slutet av oktober. När de kom till DreamHack Winter var de därför en av storfavoriterna i startfältet som saknade många av världens bästa lag.

Men efter att ha förlorat inledningsmatchen mot Team Kinguin tvingades danskarna spela en BO3 mot CIS-laget FlipSid3 Tactics för att hålla sig kvar i turneringen. På förhand var de gigantiska favoriter, men efter att FlipSid3 tagit hem Train med 16-14 var det många som började inse att något stort var på väg att hända.

”En stor boost för självförtroendet”

Dignitas kunde utjämna serien med 16-13 på Overpass och avgörandet skedde därför på Nuke, en karta där det danska laget visat styrka tidigare. Men efter en rad misstag och generellt slarvigt spel kunde FlipSid3 säkra segern på CT-sidan och skrällen var ett faktum.
– Det är fantastiskt. Vi har inte spelat bra de senaste månaderna, men att vinna mot ett så stort lag är en boost för vårt självförtroende. Vi var inte bra i början men sedan vann vi några tighta rundor som gav oss självförtroende. Det är alltid tight mot Dignitas, säger kaptenen Andrey ”B1ad3” Gorodensky.

”Han räddade oss”

Han hyllar också lagkamraten Jan ”wayLander” Rahkonen som flera gånger fick fyra kills på Nuke och banade vägen för sitt lag.
– Vi tränar Nuke mest av alla maps, så vi hade förberett oss mycket. Waylander hade flera 4-kills så han räddade oss.

Och Dignitas får rejält med kritik av experterna efter förlusten, där de uppträdde mer än lovligt virrigt i många lägen.
– Det finns inga ursäkter, de hade ledningen och Nuke var sista kartan. Allt var till deras fördel och de missade, det är tungt, säger castern Vince "Metuz" Hill.

Nu ställs FlipSid3 mot Team Kinguin och vinnaren där går vidare till semifinalen. Team Dignitas är utslagna.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN