Astralis vinner majorn – efter kross i finalen

Av: Sebastian Parkkila

Publicerad:
Uppdaterad:
Peter ”dupreeh” Rasmussen
Foto: Twitch
Peter ”dupreeh” Rasmussen

Danska Astralis vinner årets första major i polska Katowice.

Extra mycket betyder segern för Peter ”dupreeh” Rasmussen, vars pappa nyligen avled.

– Han sista önskan var att jag skulle ta mig hit, säger stjärnan – som inte kan hålla tårarna borta.

Astralis cementerar sin plats som historiens bästa lag i Counter-Strike: Global Offensive efter sin andra raka majorseger. Inför ett fullsatt Spodek Arena, i polska Katowice, så körde de över det finska skrällaget Ence med 2–0 (16–11, 16–4).

Känslorna tog över direkt efter segern för Peter ”dupreeh” Rasmussen, 25.

– Min pappa gick bort precis innan jag anlände i Polen, och hans sista önskan var att jag skulle åka, berättade han genom tårarna i Twitchsändningen och fortsatte:

– Jag ville göra min pappa stolt och min familj stolt.

Miljonprissumman

På andra sidan av finalen stod den helfinländska uppställningen i Ence, som inför turneringen var helt borträknade. Men efter att ha slagit ut både världstvåan och världstrean ur majorn så blev de turneringens stora publikfavorit. Men stödet räckte alltså inte hela vägen.

Astralis förlorade inte en enda kartan under majorn och fortsätter därmed sin enorma dominans. Så sent som i december vann laget en historisk grand slam och 11 miljoner kronor. Nu kan de lägga till ytterligare 4,6 miljoner till kassan efter segern i Polen.

Majorn är den tredje som Astralis har vunnit, vilket gör att de tillsammans med svenska Fnatic har rekordet.

Som mest tittande en miljon personer på sändningen, och då räknas varken GOTV eller tittare i Kina in. Och som strössel på glassen så blev även Astralis-spelaren Emil ”Magisk” Reif utsedd till turneringens bästa spelare.

Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN