”Är inte säker på om han stannar då...”

Av: Emelie Fredriksson

Publicerad:
Uppdaterad:

Lagkamraten om svenskens framtid

Efter Zlatan Ibrahimovics 2+2 mot Reims beskrev franska L'Equipe anfallaren som "monstruös" och återigen hamnade hans fotbollsframtid i fokus.

Tidningen skriver att kontraktsdiskussionerna mellan PSG och anfallaren inte kommer starta förrän efter returmötet med Chelsea.

Men lyssnar man till lagkamraten Thiago Silva finns det bara en sak som kan stoppa en ny underskrift.

Zlatan Ibrahimovic är i en galen målform just nu. I de fem största ligorna i Europa är det bara Luis Suarez i Barcelona som varit mer framgångsrik (25+10) att jämföra med svenskens osannolika 23 mål och tio målpass på 21 ligamatcher.

"Många viktiga matcher"

Gårdagens två mål och två målgivande passningar i 4-1-segern mot Reims fick franska L'Equipe att dra fram det höga betyger nio av tio och man beskrev också den notoriska målskytten som monstruös.

– Ibrahimovic är i fantastisk form och jag hoppas att det fortsätter eftersom vi har många viktiga matcher kvar innan säsongen är över, sa PSG-tränaren Laurent Blanc enligt Telegraph.

34-åringens insats fick den senaste tidens kontraktsförlängnings-rykten att ta ny fart.

Thiago Silva är en av de som även tidigare sagt att han tror att Zlatan stannar.

Han har inte ändrat den åsikten – och tror bara att det finns en enda sak som hindrar att papprena skrivs på.

"Vinner vi Champions League..."

– Jag tror att Ibra vill stanna. Vi får se vad han bestämmer sig för senare under säsongen. Fast vinner vi Champions League då är jag inte säker…, säger han enligt L'Equipe och skrattar.

Enligt tidningen har några kontraktsdiskussioner, som det tidigare rapporterats om, inte dragit igång mellan PSG och Zlatan än. PSG:s ägare väntar på att lagets stjärna ska prestera i de stora internationella matcherna och diskussionerna väntas starta först efter returmötet med Chelsea i Champions League-åttondelen.

PSG vann det första mötet med 2-1 hemma och Zlatan gjorde då ett av målen – på frispark.

Publicerad:

LÄS VIDARE