Publicerad 2012-08-23

Chelsea vann efter domarmiss

Chelsea har fått en drömstart i Premier League.

Tacka en offsidestående ­Fernando Torres och en generös linjeman för det.

– Det är skamligt att ­göra ett sånt misstag, ­säger Readings manager Brian McDermott efter 2–4-förlusten.

Champions League-mästarna Chelsea kan även på hemma­plan.

Londonklubben har fått en drömstart i Premier League och följde upp 2–0-segern borta mot Wigan i premiären med att ­besegra nykomlingen Reading med 4–2 på Stamford Bridge i går.

Men den här gången satt det hårt åt.

Tveksamma ingripanden

Efter att Frank Lampard gett Chelsea ledningen på straff i den 18:e minuten kom Readings svar blixtsnabbt två gånger om.

Först kvitterade ryssen Pavel Pogrebnijak på en stenhård nick.

Fyra minuter senare letade sig Danny Guthries frispark in i mål efter en tavla av Chelseas målvakt Peter Cech – och The Royals tog 2–1-ledningen med sig in i paus.

På andra sidan vilan hettade det till rejält.

Adam Federici spelade jämnt med Cech i tveksamma ingripanden när han släppte in ­Gary ­Cahills långskott fram till 2–2 efter 70 minuters spel.

Men tio minuter ­senare kokade känslorna hos gästerna.

Ashley Cole följde med upp i ett Chelseaanfall och fick bollen till vänster i straffområdet. Landslagsbacken höjde blicken och spelade in bollen till en ­offsidestående Fernando ­Torres som enkelt kunde stöta in 3–2 från nära håll.

– Det var solklart offside och då blir besvikelsen mycket större. Att göra en sånt misstag i ett så viktigt skede är skamligt, ­säger Readingmanagern Brian McDermott enligt AP.

Jämförs med Zola

På stopptid rullade Branislav ­Ivanovic in 4–2 framspelad av Eden Hazard. Det belgiska superlöftet, som låg bakom båda målen mot ­Wigan i helgen, ordnade även straffen som Lampard förvaltade och spelade fram Gary Cahill till kvitteringsmålet.

Chelseamanagern Roberto Di Matteo ser likheter mellan sitt 21-åriga nyförvärv och en av k­lubbens legendarer.

– Gianfranco Zola var en fantastisk talang, en artist. Eden kan bli en artist han också, säger Di Matteo till Sky Sports.