Chelsea föll tungt i hatmötet mot United

Aj, aj John Obi Mikel satsar stenhårt mot Patrice Evra – med rött kort som följd.

Jose Mourinhos ersättare Avram Grant fick en mardrömsstart som Chelsea-tränare.

Först en man uvisad. Sedan förlust.

Manchester United vann hatmötet med 2–0 samtidigt som Chelseafansen skandade Mourinhos namn.

– Det var inte optimalt att ta över laget i den här situationen, säger Grant.

Det dröjde bara en halvtimme – sedan förstod nog Avram Grant att hans debut skulle gå åt helsike.

John Obi Mikel stämplade Patrice Evra och visades ut direkt.

– Jag har sett utvisningen och den var hårt dömd. Han såg ut att göra det med flit och kunde ha skadat Evra, men många domare hade nog låtit det passera, sa Alex Ferguson efteråt, enligt AP.

Efter utvisningen tog United, som börjat bäst, över än mer och i tredje stopptidsminuten i första halvlek kom utdelningen. Ryan Giggs slog ett inlägg från högerkanten med yttersidan och Carlos Tevez hann före Petr Cech och knoppade in ledningsmålet.

Efter paus fortsatte United att föra matchen medan Chelsea var uddlöst. Med två minuter kvar avgjordes matchen definitivt.

Luis Saha filmade till sig en straff i duell med Tal Ben-Haim och Saha satte sedan själv den efterföljande straffen. Cech var på bollen som gick mitt i målet, men kunde inte förhindra baklängesmål.

Chelsea har nu inte gjort mål på tre raka matcher i Premier League.

– Jag är stolt över grabbarna, de visade mig hjärta i dag. Det var inte ett optimalt läge för mig att ta över laget i den här situationen, sa Grant, enligt AP.