Liverpool utslaget – Aston Villa till final

Uppdaterad 2015-04-20 | Publicerad 2015-04-19

Liverpool blir titellöst den här säsongen.

Aston Villa är klart för final i FA-cupen efter att ha vänt underläge på Wembley.

Liverpool fick ge sig i semifinal i ligacupen och har ingen chans att ta hem ligatiteln I FA-cupen hade dock Brendan Rodgers möjligheten att föra laget till en titel.

Det började bra i semifinalen mot Aston Villa.

Efter en halvtimme fick Jordan Henderson bollen till vänster i straffområdet. Villa såg dock ut att reda ut situationen, men slarvade när de skulle få bort bollen.

Coutinho nätade

Raheem Sterling snappade upp bollen utanför straffområdet och hittade in till Philippe Coutinho som tryckte in 1-0 till Liverpool.

Aston Villa replikerade efter några minuter.

Fabian Delph skickade in bollen i straffområdet. Christian Benteke, som är i strålande målform, kom rätt till bollen och tryckte in 1-1.

I början av andra halvleken blev Delph hjälte när han lurade Liverpools försvar och sköt in segermålet 2-1.

Möter Arsenal i FA-cupfinal

Brendan Rodgers gjorde tre byten – in med Mario Balotelli, Glen Johnson och Rickie Lambert – och jagade en kvittering. Men Liverpool, som gjorde en svag andra halvlek, hade svårt att få in en kvittering.

Balotelli hade en boll i mål i slutet av matchen, men det vinkades bort för offside.

Aston Villa gjorde en stark insats under 90 minuter, höll undan och är klart för final i FA-cupen. Där väntar Arsenal.