Allsvenskan i fotboll 2016

”Är skillnad mot när Ljungberg lämnade”

Av: 

Patrik Brenning

FOTBOLL

Janne Andersson om Isaks kommande klubbval

AIK-spelaren Alexander Isak
AIK-spelaren Alexander Isak

Alexander Isak kan vara på väg att lämna allsvenskan för en av Europas allra största klubbar.

Förbundskapten Janne Andersson säger att han inte är säker på att det är rätt väg att gå.

– Det finns exempel på spelare som gjort det och blivit hur bra som helst så de får känna efter själva men om vi säger generellt så tycker jag om när man tar det steg för steg, säger Andersson.

Janne Andersson.

Real Madrid leder jakten på Alexander Isak men har konkurrenter i klubbar som Chelsea och Juventus. Om 17-åringen nappar på något av erbjudandena väntar ett gigantiskt karriärkliv från allsvenskan till en av världens bästa klubbar.

”Är han en normal spelare?”

Efter att ha tagit ut Isak till landslagets januariturné gav förbundskapten Janne Andersson på onsdagen sin syn på anfallarens framtid.

– Familjen och han själv får värdera det. Det finns exempel på spelare som gjort det och blivit hur bra som helst så de får känna efter själva. Men om vi säger generellt så tycker jag om när man tar det steg för steg, vägen upp. Jag tror det normala sättet kan vara det bästa. Men är Alexander Isak en normal spelare? Nej, kanske inte, säger Janne Andersson.

”Växte ur allsvenskan”

Janne Andersson jämför med när Fredrik Ljungberg flyttade från Halmstad till Arsenal 1998. Den kanske senaste lyckade stora övergången direkt från allsvenskan till en av de allra största klubbarna i Europa.

– Han gjorde det men han var 21 år gammal. Han gick hösten 98 så han växte verkligen in i allsvenskan, var riktigt bra och växte ur allsvenskan för att sen gå. Och då kanske skillnaden inte var lika stor heller. Det är också svårt att värdera. Man kan inte säga vad som är exakt rätt eller fel här. Det beror på väldigt många faktorer.

ANNONS EXTERN LÄNK

Den som vet mest vinner mest! Kvällens hetaste spelobjekt hittar du på Oddset. Nu med betbuilder och cash-outfunktion. Till Oddset. Spel från AB Svenska Spel. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Svenska Spel

Publisert:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Allsvenskan i fotboll 2016

Alexander Isak

Fredrik Ljungberg

Janne Andersson

AIK Fotboll

Allsvenskan i fotboll

Herrlandslaget i fotboll