Publicerad 2016-01-23

Unge talangen Dele Alli frälste Tottenham i slutminuterna.

Den 19-årige engelske killen bjöd på ett klassmål.

– Det var hemskt att titta på, säger Crystal Palaces manager Alan Pardew enligt BBC.

Crystal Palace är inne i en tung period. Inför dagens match hade laget inte gjort mål i någon av de fem senaste matcherna i Premier League.

Men efter en halvtimme kom 1-0 till Palace. Hemmalaget fick hjälp av Tottenham-försvararen Jan Vertonghen som gjorde självmål.

Fin match för Alli

Men ”Spurs” vaknade – och ordnade tre poäng.

Harry Kane fixade 1-1 i den 63:e minuten. Några minuter före fulltid kom sedan det avgörande 2-1-målet.

Tottenhams unge talang Dele Alli bjöd på ett klassmål. Han tog emot bollen utanför straffområdet, lade den över en spelare i Palace, vände sig och tryckte till med högerfoten. Bollen satt vackert in till ena stolpen.

– Det var hemskt att titta på, och så säger jag inte ofta om ett vackert mål. Så fort han hade lyft bollen över huvudet så fruktade jag det värsta. Det var ett fantastiskt ögonblick för honom, han är en stor talang, säger Crystal Palaces manager Alan Pardew.

På stopptid fastställde Nacer Chadli slutresultatet 3-1.

Strålande form på resande fot

Tottenham är fyra i Premier League, fem poäng före femma Manchester United. Ett skönt försprång i kampen om platserna till Champions League, även om det återstår 15 omgångar för de två lagen. ”Spurs” har spelat tio raka bortamatcher utan att förlora.