Publicerad 2017-06-19

Det svenska U21-landslaget hamnade i ett tidigt underläge i måstematchen mot hemmanationen Polen.

Då vände Blågult underläget på fem minuter innan paus.

– Total dominans efter 20 minuter, säger experten Hasse Backe i Kanal 5.

Sverige hamnade i ett tidigt underläge i måstematchen mot Polen när Lukasz Moneta gjorde 1–0 efter sex minuter efter svagt svenskt försvarspel.

Den svenska anfallsduon Pawel Cibicki och Carlos Strandberg drog sedan på sig varsitt gult kort för filmning i straffområdet.

Sportbladets Simon Bank, expert i Kanal 5, tyckte inte att det skulle varit några gula kort.

– Det är ingen kontakt men det är absolut ingen filmning, men heller ingen straff, säger han om Strandberg-situationen.

– Ingen straff, men gult kort är lite hårt, säger han om Cibickis kort.

Men det skulle lossna för Sverige.

Strandberg första målskytt

Det var Strandberg, som till skillnad från i premiären fick chansen från start, som kvitterade efter drygt 35 minuters spel när han på nära håll kastade sig fram efter bollen och nickade in en retur på Alexander Franssons skott.

Fem minuter senare kom också det svenska ledningsmålet när Jacob Une Larsson nådde högst på en hörna och nickade in 2–1.

– Total dominans efter 20 minuter, mycket tack vare Carlos Strandberg och Pawel Cibickis samarbete. En moralisk och stark vändning, sa experten Hasse Backe i paus i Kanal 5.