Publicerad 2015-08-17

8-3 i skott på mål och 3-0 på resultattavlan.

Om City vann rättvist? – inte enligt Chelsea själva.

Här är matchreferatet som blivit en stor snackis och som i brittisk press beskrivs som ett av ”tidernas mest bisarra”.

Det dröjde bara ett fåtal sekunder innan Sergio Agüero tog sig förbi Chelseas backlinje och avlossade bössan mot Asmir Begovic. Ett anfall som satte tonen för matchbilden i söndagens prestigemöte mellan Manchester City och Chelsea.

Efter matchen, som ”The Citizens” vann med 3-0, slog tränare Manuel Pellegrini fast att hans lag var överlägset:

– Vi dominerar alltid mot Chelsea, sa chilenaren.

José Mourinho, i sin tur, var av en annan åsikt.

– Om 3-0 var rättvist? Nej, det tycker jag inte. Det är ett fejk-resultat. Vi dominerade spelet i andra halvlek och borde ha gjort mål, sa ”The Special One”.

”Borde ha godkänts”

Och på Chelseas egen hemsida går man på Mourinhos spår. I vad som av tidningen Daily Mail beskrivs som ”en av tidernas mest bisarra matchrapporter” slår författaren fast att ”ett felaktigt bortdömt mål för Ramires förändrade matchbilden”. Situationen som åsyftas uppstod i den 50:e minuten då en –av reprisbilderna att döma – offsidestående Ramires tog emot Cesc Fabregas passning och placerade in bollen i nät.

”Reprisbilderna visar att han var onside och att målet borde ha godkänts”, skriver Chelsea i sin matchrapport.

”Små marginaler”

Den avslutas med att beskriva situationen på tilläggstid då Diego Costa prickade stolpen.

Joe Hart var på rätt plats och stoppade Eden Hazards retur. Det sammanfattade vad som var en match som avgjordes av väldigt små marginaler”.