En poäng på nio matcher.

Men borta mot West Ham kom en efterlängtad trepoängare för Newcastle.

Krislaget vann för första gången på två månader.

Det blåser storm i Newcastle just nu.

Laget har radat upp förluster och samtidigt finns stora frågetecken vid sidan av planen där ägaren Mike Ashley ännu inte kommit överens med affärskvinnan Amanda Staveley om en försäljning av klubben.

På lördagen fick fansen i alla fall något att glädjas åt.

Borta mot West Ham kom nämligen den första segern – sedan den 21 oktober.

Brände straff

Marko Arnautovic gav West Ham ledningen redan efter sex minuter men Newcastle vände efter mål av Henri Saivet och Mohamed Diame.

I den 55:e minuten fick West Ham straff men Newcastle-målvakten Rob Elliot gick åt rätt håll och räddade Andre Ayews något tafatta försök – och ett par minuter senare kunde Christian Atsu kontra in 3-1.

Upp på säker mark

Därefter tog Ayew revansch för sin tidigare straffmiss, men närmare än så kom inte West Ham och matchen slutade alltså 3-2 till Newcastle, som därmed klättrar upp till säker mark i tabellen.