Ett resultat som innebär att Liverpool kliver upp i serieledning för första gången den här säsongen.

Arsenal FC

Det går knappast att klaga på dramatiken i Premier League den här säsongen.

För samtidigt som regerande mästarna Manchester City hamnat i en formsvacka har konkurrenterna i toppen levererat – och nu är slaget om titeln vidöppet.

Etta just nu? Liverpool.

Jürgen Klopps mannar vände och vann mot Crystal Palace i lördagens lunchmatch och Arsenal – som hade chans att återta serieledningen – förlorade sin bortamatch mot succélaget Aston Villa senare under kvällen.

McGinn avgjorde

Den skotske lagkaptenen John McGinn gjorde 1–0 i den sjunde minuten och det resultatet stod sig matchen ut.

Arsenal – vars manager Mikel Arteta satt på läktaren på grund av avstängning – vädjade om straff i slutet av första halvlek då Gabriel Jesus gick omkull i Villas straffområde, men fick inget gehör av domaren.

– Jag kände att han träffade mig, men jag vet inte om vi borde fått straff. Domaren dömer, säger Jesus till PLP.

Dubbla bortdömda

Därefter fick Arsenal ett Bukayo Saka-mål bortdömt för offside och ett Kai Havertz-mål bortdömt för hands.

I slutminuterna levde också Aston Villas Diego Carlos farligt då han satte upp armbågen i ansiktet på Eddie Nketiah, men brassen kom undan med gult kort.

Detta var Aston Villas 15:e (!) raka hemmaseger i ligan.

– Om Aston Villa är en titelutmanare? Absolut. Det här är Premier League, det är en otroligt stark liga där alla kan slå alla. Men vi måste fokusera på vårt, säger Gabriel Jesus.