Liverpool vände – Salah gjorde mål nummer 200

Sedan startade Mohamed Salah en vändning – med sitt 200:e mål för klubben.

– Jag är glad för meriten och segern, säger han till TNT.

Det krävdes en hemmautvisning för att Liverpool skulle få fart på offensiven.

Med kvarten kvar tog Jordan Ayew sitt andra gula kort.

Minuten därpå sköt Mohamed Salah in kvitteringen via försvarare – och blev klubbens femte någonsin att nå milstolpen 200.

På tilläggstid fullbordade Harvey Elliot ett piggt inhopp med att sätta avgörande 2–1 från distans.

– Jag sa till spelarna att jag aldrig sett ett lag spela så dåligt i 76 minuter och ändå vinna, säger Jürgen Klopp till The Athletic.

Två jätteräddningar

Hemmalaget hade en vass kvitteringschans i den hundrade (!) minuten – Joachim Andersen nickade efter frispark, men då stod Allison för en vass räddning

Brassen blev satt på rejält prov redan i första halvlek.

Halvvägs in i den blev Jefferson Lerma frispelad – Alisson styrde avslutet in i stolpen för att sedan se bollen dansa ett ögonblick på mållinjen innan Liverpool fick undan.

Strax därefter blåste domaren straff för hemmalaget – men hittade VAR-rummet en Liverpool-frispark i upprinnelsen.

Sätter press på Arsenal

I stället fick straffen och hemmalagets ledningsmål vänta till andra halvlek. Jean-Philippe Mateta gjordes omkull och satte elvameterssparken själv.

Segern innebär att Liverpool sätter press på Arsenal i tabelltoppen. Man kliver upp i tillfällig serieledning – men London-klubben kan återta den i toppmötet med Aston Villa senare i kväll.

För Crystal Palace del är det fjärde raka hemmaförlusten.