Malmö FF har säkrat ännu ett europeiskt gruppspel.

Efter 5–1 totalt mot Sivasspor har MFF kvalificerat sig till Europa League.

– Det är en otroligt stor glädje, säger klubbens vd Niclas Carlnén.

Malmö FF

Med en 3–1-ledning i ryggen hade Malmö FF ett fint utgångsläge inför den avgörande playoffmatchen mot turkiska Sivasspor.

Förutsättningarna inför torsdagens match var dock inte optimala. När MFF gick ut med sin startelva saknades startmålvakten Johan Dahlin, då 35-åringen drabbats av en lättare hjärnskakning.

I stället fick Ismael Diawara kliva in från start.

PLUS: Lönelista: Så mycket tjänar spelarna i allsvenskan

Birmancevic och Kiese Thelin målskyttar

Anfallaren Isaac Kiese Thelin såg ut att ge MFF en kanonstart i matchen när han tryckte in 1–0 med ett snyggt avslut. Målet blev dock bortdömt för hands, och 0–0 stod sig till halvtidsvilan.

Sivasspor försökte trycka på för ett ledningsmål i den andra halvleken, men reserven Diawara blev aldrig överlistad. I stället var det MFF som spräckte målnollan i matchen.

Kort efter att Anders Christiansen fått ett mål bortdömt för offside blev Veljko Birmancevic frispelad. Serben gjorde inget misstag framför mål, och 1–0 till MFF och 4–1 totalt var ett faktum.

I den 90:e minuten fastställde sedan Kiese Thelin slutresultatet 2–0, och säkrade därför definitivt MFF:s Europa League-biljett.

– Riktigt, riktigt skönt. Det är precis det här som vi jobbat för, att få komma in i de europeiska turneringarna. Vi har varit i Europa League tidigare så vi vet vad det är som krävs. Det är en otroligt stor glädje, säger MFF:s vd Niclas Carlnén.