Besökte puben mitt under FA-cupmötet

Uppdaterad 2017-02-21 | Publicerad 2017-02-20

Wayne Shaw fick ingen speltid.

Men frågan är om han inte förtjänar priset som ”matchens lirare” ändå?

Samtidigt som hans Sutton United förlorade FA-cupmötet mot Arsenal hann den 45 år gamle och 127 kilo tunge målvakten gå och köpa paj – och besöka den lokala puben.

Det går att skapa magi på olika sätt.

Varken Suttons eller Arsenals spelare förmådde att göra det på planen; FA-cupmötet mellan amatörlaget och Premier League-fyran slutade, som förväntat, med seger för Arsenal.

Lucas Pérez satte 1–0 i den 26:e minuten och i den 55:e minuten fastställde Theo Walcott slutresultatet 2–0 med sitt 100:e mål i Arsenal-tröjan.

Ett historiskt mål för Walcott.

Men knappast ett mål det kommer pratas om i fotbollsvärlden.

Redan en viral succé

Nej, i stället var det en annan spelare som stal show och rampljus.

Och han spelade inte ens matchen.

Vi pratar förstås om Wayne Shaw.

Sutton Uniteds 45-årige reservkeeper hade blivit en viral succé redan inför den historiska FA-cupmatchen då han med sin 127 kilo tunga kroppshydda personifierade den tydliga klasskillnaden lagen emellan.

”FA-cupens magi”

När spelet väl drog i gång drog han det hela till sin spets.

Samtidigt som hans lagkamrater kämpade febrilt med att hålla siffrorna nere, så lufsade Wayne Shaw runt i det tekniska området – och glufsade i sig paj.

– Han kan bli matchens lirare för det här, skrockar Viasats kommentator Niklas Holmgren.

Men det stannar inte där.

Shaw ska även ha lämnat arenan i halvtid – för ett besök på den lokala puben.

Något som – i brist på annat – blev matchens stora snackis.

”The magic of the FA Cup”, skriver exempelvis fotbollssajten Squawka.

Arsenal är nu vidare till kvartsfinal i FA-cupen och ställs där mot Lincoln City, också det ett amatörlag.

Se fler höjdpunkter på viasatsport.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se