Spurs vann derbyt efter sent drama

Uppdaterad 2016-11-21 | Publicerad 2016-11-19

Tar rygg på Liverpool i toppen av Premier League

Tottenham var på väg mot ett tungt poängtapp i derbyt mot West Ham.

Men "Spurs" räddades av två sena mål från Harry Kane – och blandar sig därmed in i en superjämn toppstrid i Premier League.

Liverpool FC

Efter att både Arsenal och Liverpool tappat poäng på lördagseftermiddagen blir det allt tajtare i Premier League.

Detta efter att Yaya Touré stått för en succécomeback när Manchester City i dag besegrade Crystal Palace. Och det blev inte mindre jämt i ligatoppen när Tottenham lyckades besegra West Ham i ett stekhett derby på White Hart Lane.

Detta efter många om och men.

"Spurs" hade det jobbigt i den första halvleken och fick se Michail Antonio nicka in bortaledningen till "The Hammers".

West Ham pressade Spurs

Kvitteringen skulle dock komma tidigt i den andra halvleken. Detta när 20-årige mittfältaren Harry Winks, i sin första ligamatch från start, slog in en retur till 1–1 bakom målvakten Darren Randolph.

– Ett ögonblick jag aldrig kommer upprepa. Att som Spurs-supporter få kvittera i ett derby mot West Ham är fantastiskt, säger Harry Winks efter matchen.

Men kort därpå kom en ny kalldusch för hemmapubliken när Vincent Janssen dragit ned Winston Reid i eget straffområde. Manuel Lanzini fick möjlighet att göra mål från elva meter – och gjorde inget misstag.

Hugo Lloris chansade åt fel håll och allt talade för en överraskande bortaseger i Londonderbyt.

Två mål på två minuter av Kane

Men Tottenham reste sig ånyo, och det efter två blixtsnabba mål från Harry Kane.

Först slog anfallaren in 2–2 i den 89:e minuten på Heung Min Sons inlägg.

Och bara minuten senare slog Kane till igen och blev hela White Hart Lanes hjälte när han tryckte in 3–2 på straff. Detta efter att Son återigen stått för förarbetet. Sydkoreanen fälldes i den 91:a minuten i straffområdet och domaren Mike Dean pekade ännu en gång på straffpunkten.

Tottenham ligger förvisso inte bättre till än femma i Premier League men är bara tre poäng efter serieledande Liverpool med tolv omgångar avverkade.

Se fler höjdpunkter på viasatsport.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se