Tottenham upp på CL-plats

Uppdaterad 2018-02-13 | Publicerad 2017-12-13

Både Liverpool och Arsenal tappade poäng.

Då tog Tottenham klivet upp till fjärdeplatsen efter 2–0 mot Brighton.

Fyra lag återfinns nu inom en poäng i jakten på den sista Champions League-platsen.

Liverpool FC

Manchester City ser ut att springa hem Premier League den här säsongen efter att ha tagit sin 15:e raka ligaseger under onsdagskvällen, något som innebär nytt PL-rekord.

Och med Manchester United och Chelsea som tvåa och trea med några poängs marginal är kampen om fjärdeplatsen den kanske mest intressanta för tillfället.

Efter kvällens omgång återfinns nu fyra lag inom en poängs marginal.

Tottenham ny fyra

Då både Arsenal och Liverpool misslyckades med att göra mål och spelade 0–0 mot West Ham respektive West Bromwich är Tottenham ny ligafyra.

Mauricio Pochettinos lag hemmaslog Brighton med 2–0 efter mål av Serge Aurier och Heung-Min Son och passerar därmed Arsenal, Liverpool och Burnley i tabellen.

Liverpool var ytterst nära att till slut spräcka målnollan mot West Brom. Men först fick man Dominic Solankes mål bortdömt i den 82:a minuten för hands, innan samme Solanke fick ett skott räddat på mållinjen bara minuten senare.

Nytt poängtapp för Arsenal

Arsenal var som närmast att måla mot West Ham när Alexander Iwobi träffade stolpen i första halvlek.

Annars hade Londonlaget förtvivlat svårt att skapa farliga målchanser och faktum är att West Ham bara var centimeter från att ta de tre poängen när Chicharito sköt i ribban sent i matchen.

0–0-matchen var Arsenals tredje raka ligamatch utan seger och de ligger nu sjua. Liverpool är femma.

Se fler höjdpunkter på viasatsport.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se