Får rött kort – för maskning: ”Bara löjligt”

Publicerad 2023-10-08

Chelsea hamnade i underläge i stormötet med Manchester City redan efter sju minuter.

Sedan blev Manchester Citys mittback Alex Greenwood utvisad för maskning.

– Det där är bara löjligt, säger BBC:s expert Rachel Brown-Finnis.

Båda lagen hade svenskinslag i sina startelvor. Zecira Musovic stod mellan Chelseas stolpar för andra matchen i rad och i Man City fick Filippa Angeldahl göra sin startpremiär för säsongen.

Angeldahls Manchester City tog ledningen tidigt.

Redan i den sjunde minuten gav Chloe Kelly hemmalaget ledningen med 1–0 när hon avlossade ett skott som tog på ett försvarande ben och ställde svenskan i Chelsea-målet.

Åkte ut för maskning

Men City skulle få en tuff fortsättning på matchen.

I den 39:e minuten fick Alex Greenwood sitt andra gula kort för maskning efter att ha stannat av sin ansats vid en frispark. City-spelarna rasade mot beslutet, och domslutet fick även hård kritik från experthåll.

– Det där är bara löjligt. Hon försöker inte ens maska, hon ändrar bara riktning så att hennes lagkamrater kan få flytta upp längre upp i banan. Det handlar om ett fåtal sekunder. Ett väldigt dåligt beslut av domaren, enligt mig, säger Rachel Brown-Finnis i BBC:s sändning.

Nytt rött kort

Med tio minuter kvar av ordinarie tid fick Manchester City ytterligare ett rött kort.

Även Lauren Hemp blev utvisad och med två spelare mer på planen kvitterade Guro Reiten i den sjätte övertidsminuten.

Matchen slutade 1–1.