Men mot Burnley kom chocken – efter bara två minuter.

Liverpool kunde aldrig hämta sig, och förlorade med 0-2.

Liverpool FC

Liverpool inledde säsongen strålande.
Den svåra bortamatchen, mot Arsenal på Emirates Stadium, vanns med 4-3.

När en ny bortamatch väntade, mot Burnley, fick man dock en sämre start.
Det tog mindre än två minuter innan Sam Vokes snyggt vände bort Dejan Lovren, och distinkt sköt in 1-0.

Utökade till 2-0

Målet var Burnleys första för säsongen, och dessutom det snabbaste målet i årets Premier League-säsong.

Burnley utökade ledningen till 2-0 tio minuter innan halvtidsvilan. Andre Gray, som för bara fyra år sedan spelade utanför det engelska ligasystemet, fintade bort både James Milner och Ragnar Klavan, och sköt in sitt första Premier League-mål någonsin. 2-0 blev också slutresultatet.

– Vi kan analysera det här ganska snabbt: vi förlorade med 0-2 och det är inte accetabelt. Men det är inte så jag vill göra det, säger Liverpools tränare Jürgen Klopp enligt Liverpool Echo, och fortsätter:

– Vi hade 87 procent bollinnehav. Men jag förstår inte när Burnley ens hade bollen. Men det var en svår match för oss, och den första halvleken var inte bra för vårt självförtroende. Vi var verkligen inte bra.

Chelsea gick mot förlust, borta mot Watford. Men likt premiären skulle man vända till vinst. Michy Batshuayi gjorde sitt första Premier League-mål, innan Diego Costa gjorde vinstmålet, 2-1, med bara minuter kvar.

Tottenham kryssade premiären mot Everton, och gick mot Crystal Palace mot ännu ett oavgjort resultat. Då klev Victor Wanyama, ny inför säsongen, och gjorde sitt första mål i sin nya klubb. 1-0 blev också slutresultat.

Nykomlingen Hull chockade rejält i premiäromgången, då man vann mot regerande mästarna Leicester. I dag kom nästa knall.

Borta mot Swansea vann man med 2-0, efter mål Shaun Maloney och Abel Hernandez.