Publicerad 2017-01-07

Ett mål mot Reading i FA-cupen.

Nu är Wayne Rooney en fullträff från målrekordet i Manchester United.

På tisdag kan han nå 250 och bräcka Bobby Charlton.

Manchester United tog sin åttonde raka seger och säkrade en plats i fjärde omgången i FA-cupen efter 4–0 mot Reading på lördagen.

Men framför allt: Wayne Rooney har tangerat målrekordet i United.

I den sjunde minuten skickade 31-åringen, som inte hade spelat på tre veckor på grund av en muskelskada, in 1–0 och gjorde därmed sitt 249:e mål i klubben – lika många som Bobby Charlton.

”Får inte hända”

Anthony Martial utökade till 2–0 i 15:e, innan Marcus Rashford, som ersatte Zlatan Ibrahimovic i startelvan, snappade upp en långboll och rullade in 3–0 i 75:e.

Och förnedringen skulle fortsätta.

Fråga Ali Al Habsi.

I 79:e bjöd Reading-keepern på en riktig tavla och serverade Rashford till andra målet på fyra minuter.

– Ursäkta att jag skrattar, men det där får inte ske på den här nivån, säger Viasat-experten Bosse Pettersson om målvaktens komiska ingripande.

Ny chans på tisdag?

United, som dominerade matchen totalt, fortsatte forceringen sista tio, där alla gjorde vad de kunde för att hjälpa Rooney bli historisk.

Men anfallaren får vänta.

På tisdag kan han få nästa chans när United tar emot Hull City i Engelska Ligacupen.

Förutom Ibrahimovic valde José Mourinho att vila Paul Pogba och Henrich Mchitarjan hela matchen mot Reading, trea i Championship.