Det blev en tung återkomst till Brighton för Graham Potter.

Chelsea föll med 4–1 efter dubbla självmål.

– Det är en smärtsam förlust, säger Graham Potter.

Chelsea köpte loss Graham Potter från Brighton i september. Det blev ingen rolig återkomst till Falmer Stadium för tränaren.

Leandro Trossard gav hemmalaget ledningen redan efter fem minuter. Mindre än tio minuter senare stötte Ruben Loftus-Cheek in 2-0 i eget mål.

Innan halvleken var slut kom ytterligare ett självmål. Den gången var det Trevoh Chalobahs tur att styra bollen i eget mål.

Första förlusten

Kai Havertz tände hoppet för Chelsea tre minuter in i den andra halvleken, men närmare än så kom inte bortalaget. I stället var det Brighton som på stopptid satte 4–1. Det är Potters första förlust i Premier League sedan han tog över Chelsea.

– Resultatet och förlusten är smärtsam. Vi hade problem i början och kunde inte ta oss tillbaka. Vi hade några chanser i första, men när publiken var så engagerade var det svårt för oss, säger Graham i matchintervjun efteråt.

Tränaren fick också frågan om buandet från sina tidigare supportrar.

– Det är som det är. Jag har inget att be om ursäkt för. Jag tycker att jag gjorde ett bra jobb i klubben och jag tycker att jag lämnade den på en bra plats. Men folk har rätt till sina åsikter, säger Potter.

Tottenham var också illa ute mot Bournemouth efter att ha hamnat i ett 2–0-underläge tidigt i den andra halvleken. Men Spurs vände matchen. Ben Davies satte kvitteringen i den 73:e minuten och i 92:a satte Rodrigo Betancur segermålet.