Men det blev seger, 3–2, för storklubben som är vidare i Europa League.

Timmarna före avspark kom beskedet: Zlatan Ibrahimovic har testat positivt för covid-19.

Därmed var svensken indisponibel i torsdagskvällens Europa League-kval hemma mot Bodö/Glimt.

Bodö/Glimt tog ledningen

I Ibrahimovic frånvaro kunde Bodö/Glimts Kasper Junker göra mål efter en kvart och ge det norska laget en något överraskande ledning.

Men bara minuten efter satte Hakan Calhanouglu kvitteringen för Milan. Lorenzo Colombo, som ersatte Ibrahimovic centralt i anfallet, satte 2–1 innan första halvleks slut.

Hakan Calhanouglu blev tvåmålsskytt tidigt i andra halvlek men Bodö/Glimt reducerade.

Och en kvittering var nära.

Jätteläge på slutet

Gästerna tryckte på mot Gianluigi Donnarumma i Milans mål och testade den italienska målvakten ett flertal gånger.

Bland annat hade Ulrik Saltnes ett jätteläge med minuten kvar när han fint spelades fram av Jens Petter Hauge. Men Saltnes sköt över från nära håll och Milan kunde vinna med 3–2.

– Han kommer säkert tänka på det i natt. Men vi står enade när vi vinner, och enade när vi förlorar. Sånt är livet, säger Bodö/Glimts tränare Kjetil Knutsen till VG.

Nu väntar Rio Ave för Milan i playoff till Europa League.

Sportbladet sände matchen – du med plus kan se matchen i repris här.