Haaland tvåmålsskytt i premiären – slog till direkt

Publicerad 2023-08-11

Premier League är tillbaka efter 75 dagars uppehåll.

Det är Erling Braut Haaland också.

Norrmannen gjorde två mål i den första halvleken när Manchester City vann premiären mot Burnley med 3-0.

Erling Braut Haaland överträffade alla förväntningar under sin första säsong i Manchester City och stod för 36 ligamål i Premier League.

Och när laget premiärspelade igång årets säsong borta emot nykomlingen Burnley på Turf Moor, skulle norrmannen slå till igen.

23-åringen slog till med dubbla fullträffar i den första halvleken när City vann säsongens allra första match med 3-0.

Erling Braut Haaland kramas om efter en av sina fullträffar.

Tog tre minuter

City inledde, föga förvånande, piggast och tog över bollinnehavet direkt. Och direkt, vid den första riktiga målchansen, skulle Haaland inleda lagets målkonto för den här säsongen.

Efter ett långt inlägg som hittade Rodris panna kunde anfallaren bli serverad på bästa sätt och stöta dit 1–0 med vänsterfoten i den tredje minuten.

Men norrmannen var inte nöjd där. En dryg halvtimme senare slog han till igen och gjorde 2–0, denna gången via ribban.

När halvtidsvisslan ljöd hade Haaland stått för två mål, men det stoppade inte Pep Guardiola från att ge sin anfallare en rejäl utskällning på väg in i spelartunneln. Men tränaren själv tyckte inte att det var något konstigt.

– Varken han eller jag var frustrerad. Sånt här händer i fotboll, var inte så dramatisk, sa Guardiola till Sky Sports reporter efter matchen.

I den andra halvleken fick även rekordnyförvärvet Josko Gvardiol hoppa in och gjorde därmed gjorde sin debut för klubben.

De Bruyne skadad

Men trots vinsten var det inte bara glada miner efter matchen.

Redan i den 24:e minuten tvingades Kevin De Bruyne utgå skadad, och i halvtid berättade belgaren att han var förvånad över att han ens fick starta matchen.

– Att starta idag var inget jag hade förväntat mig redan idag. Jag har inte spelat så mycket på försäsongen men tränaren tog beslutet och då får jag gå ut och göra mitt bästa så länge jag kan, säger han.

Efter matchen berättade Guardiola om skadan.

– Det var samma sak som i Champions League-finalen och han kommer vara borta ett tag.