Fin start för Pepe - bröt van Dijks mäktiga ligasvit

Av: Fredrik Jönsson

Publicerad:
Uppdaterad:

Ingen hade lyckats lura Virgil van Dijk på 50 Premier League-matcher.

Men Nicolas Pepe visade framfötterna direkt.

I sin första ligastart för Arsenal blev fransmannen den första spelaren att dribbla bort den holländska försvararen sedan mars 2018.

Virgil van Dijk kom till Liverpool från Southampton i januari 2018 och har varit en bidragande orsak till lagets fina prestationer de senaste ett och ett halvt åren.

Holländaren, som vid övergången var världens dyraste försvarsspelare, har haft en imponerande svit under sin tid i Liverpool.

När Liverpool förlorade Community Shield mot Manchester City blev van Dijk bortdribblad av Gabriel Jesus. Det var första gången det hände på 65 matcher.

I dag bröts den sviten i Premier League.

Första gången på 50 ligamatcher

Nicolas Pepe, ny i Arsenal från Lille, visade framfötterna direkt när han lurade van Dijk i sin första ligastart för ”Gunners”. Efter sex minuter tog han emot en boll och tog sig sedan förbi holländaren.

– De har kvalitetsspelare, de är Arsenal. Du måste vara redo för en kamp. Man måste försöka försvara på det bästa sättet, säger Virgil van Dijk till Viasat.

Enligt statistikbyrån Opta Joe var det första gången på 50 ligamatcher som någon lyckades ta sig förbi van Dijk. Den senaste som gjorde det var Mikel Merino för Newcastle i mars 2018.

Liverpool vann matchen med 3–1.

Foto: TT/Getty
Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.