Jätteskrällen – första på ett år

Chockförlust för Liverpool mot Watford

Av: Andreas Käck

Publicerad:
Uppdaterad:

England är i chock.

Liverpool har förlorat en fotbollsmatch i Premier League – med 0-3 dessutom.

– Det är inte acceptabelt, säger Virgil van Dijk efter Watfords sensationella skräll.

Liverpools spelare, ledare och supportrar hade i stort sett glömt bort hur det känns att förlora. I alla fall i ligaspelet där man fram till i dag hade makalösa 44 raka utan torsk (den senaste kom mot Manchester City den 3 januari förra säsongen).

Men nu är alltså sviten bruten. Och på vilket sätt den bröts!

Nästjumbon Watford gjorde det ingen trodde var möjligt. De inte bara besegrade Liverpool – de körde över dem.

Sarr tvåmålsskytt

22-årige Ismaila Sarr gjorde både 1-0 och 2-0 inom loppet av ett par minuter i inledningen av den andra halvleken. Därefter kunde Troy Deeney öka på till 3-0 i svallvågorna av ett hårresande misstag av Trent Alexander-Arnold.

– Kredd till Watford! De förtjänade att vinna i dag. Vi har varit stabila bakåt hela säsongen, men det här var inte acceptabelt. Vi måste bli ännu bättre. Det svider att förlora, men sådan är fotbollen, säger Virgil van Dijk i Sky Sport.

Leder ändå stort

Därmed kan vi konstatera att Arsenals rekord – det så kallade ”Invincibles”, då de gick hela säsongen 2003/04 obesegrade – inte kommer att slås.

– Men vi har aldrig tänkt på några rekord eller trender. Förr eller senare förlorar man, så enkelt är det. För oss handlar det alltid om att vinna nästa match. Och på ett sätt är det väl bättre att göra allt det dåliga i en och samma match i stället för att sprida ut misstagen över typ sex matcher, säger Liverpools tränare Jürgen Klopp.

Han kan i alla fall trösta sig med att Liverpool leder ligan 22 poäng före Manchester City (som har en match mindre spelad).

Laddar Matchöversikt
Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.