Zlatan bänkad - fick se Schweinsteiger göra mål

Publicerad 2017-01-29

Det var 385 dagar sedan han fick starta en match för Manchester United.

Då tackade Bastian Schweinsteiger för förtroendet och tryckte in ett mål när laget krossade Wigan med 4–0.

”Det var en stor kväll med en fantastisk vinst framför våra fans”, skriver tysken på Twitter.

Manchester United valde att vila flera spelare när laget tog emot Wigan - bottenklubb i Championship - på Old Trafford i den fjärde omgången av FA-cupen.

Zlatan på bänken hela matchen

Zlatan Ibrahimovic är en av spelarna som vilades i afton. 35-åringen satt på bänken och såg när lagkamraten Marouane Fellaini nickades in det enda målet i första halvlek.

Bastian Schweinsteiger, som gör sin första match från start den här säsongen, stod för passningen till Fellaini. Belgaren dök upp vid bortre stolpen och nickade enkelt in 1–0.

Chris Smalling utökade till 2–0 med en nick i den 60:e minuten och Henrikh Mchitarjan ordnade 3–0 till United i minut 74.

Schweinsteiger fick sista ordet

I den 81:e minuten blev det rejält med jubel på Old Trafford. Bastian Schweinsteiger tryckte in sitt andra mål i United-tröjan från nära håll. Det var en halv cykelspark från den 32-årige tysken.

”Det var en stor kväll med en fantastisk vinst framför våra fans. Tack till alla för ert stöd”, skriver tysken på Twitter.

Nu väntar femte omgången för United.

Managern José Mourinho är nöjd Schweinsteiger.

– Han stannar hos oss och kommer att läggas till i Europa League-truppen. Vi fick platser över efter att Depay och Schneiderlin försvann. Han är ett alternativ för oss på mitten, säger portugisen.

Se fler höjdpunkter på viasatsport.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se